Enphase Micro Inverters

 

DCI Service levert en installeert micro omvormers van het Amerikaanse merk Enphase, de wereldwijde marktleider in micro omvormers. Het merk staat voor betrouwbaarheid en veiligheid en dat uit zich in onder andere 25 jaar productgarantie! Hoe het werkt zie je in onderstaande video.

De voordelen samengevat:

  • Betrouwbaar met een uitvalpercentage van 0,07% en 25 jaar productgarantie.
  • Hoog rendement mede door de extreem lage eigen consumptie en een lage opstartspanning.
  • Veilig omdat er geen hoge DC-spanning op de bekabeling staat en omdat de micro-omvormer daarnaast beschikt over vlamboogdetectie.
  • Flexibiliteit omdat zonnepanelen makkelijk aan het zonnesysteem kunnen worden toegevoegd. Ook van een ander merk of een ander vermogen.

 

Het nadeel van het systeem is de relatief hoge aanschafprijs. Daar staat echter tegenover dat de micro omvormers gebouwd en gegarandeerd zijn om 25 jaar te werken. Conventionele omvormers zullen na gemiddeld 15 jaar vervangen moeten worden en hebben 5 tot 10 jaar garantie.

De werking van een systeem met de Micro-omvormer van Enphase

Micro-omvormers

 

De zonnepanelen op je dak zetten zonneschijn om in gelijkstroom (DC). Onder elk paneel zit een micro-omvormer die DC omzet naar wisselstroom (AC) en dat is de stroom die je in je huis kunt gebruiken.

Envoy

 

De Envoy verzamelt informatie van de micro-omvormers en levert het aan de speciaal ontwikkelde software. Installateurs kunnen ‘meekijken’ om problemen op afstand op te lossen en updates uitvoeren aan de micro-omvormers.

MyEnlighten

 

MyEnlighten zorgt ervoor dat de informatie van de Envoy begrijpelijk zichtbaar wordt. Hierdoor kan je de productie van je zonne-systeem controleren en het energieverbruik van je huis controleren.